Effektiv hjelp når man skal slutte å røyke:

Mange nordmenn klarer å slutte, takket være e-sigaretter

*Flere og flere nordmenn tyr til e-sigaretter når de skal slutte å røyke, og nesten halvparten lykkes med å slutte helt. Dette er konklusjonen etter en omfattende kundeundersøkelse gjort av e-sigarettfirmaet DanSmoke. *

DanSmoke er Nordens største distributør av e-sigaretter. Firmaet kan fortelle at hele 46% av de norske kundene forteller at e-sigaretter har hjulpet dem til å legge tradisjonelle sigaretter på hylla – for godt. Alle spurte har benyttet e-sigaretter i minst et halvt år. I tillegg oppgir 87% av de spurte at de ikke har brukt noen annen form for nikotinsubstitutt i overgangsperioden.

“Vi ser en tydelig trend blant våre kunder at flere og flere bruker e-sigaretter som et hjelpemiddel for å overvinne nikotinabstinens i en periode, for deretter å kutte ut nikotin fullstendig. Andre fortsetter med e-sigaretter, uten å slutte, men disse brukerne er i mindretall”, forteller Robin Roy Krigslund-Hansen, administrerende direktør i DanSmoke.

Elektroniske sigaretter, eller e-sigaretter, blir stadig mer populære i hele Europa. Norge har bruken nesten tredoblet seg i 2014, og i dag har markedslederen DanSmoke nærmere 40.000 norske kunder. Det er først og fremst voksne i alderen 45-65 som kjøper e-sigaretter. Den elektroniske duppeditten fungerer slik at et batteri varmer opp en nikotinløsning som deretter inhaleres. En e-sigarett ser ut som en vanlig sigarett, men inneholder verken tjære eller karbonmonoksid, to kreftfremkallende stoffer som finnes i vanlige sigaretter.

DanSmoke forklarer fremgangen i Norge med at flere norske røykere ønsker seg et sunnere alternativ til tobakk, samtidig som mange også ser at e-sigaretter er mer økonomisk i bruk enn tradisjonell røyking. Nordmenn er opptatt av kvalitet og sikkerhet når de velger e-sigaretter, noe som DanSmoke tar på alvor:

”Vi satser på kvalitetskontroll og har blant annet egne ansatte i fabrikkene for å overvåke produksjonsprosessen, slik at vi kan garantere et produkt av høyeste kvalitet”, forteller Hansen.